Wat

U bent bij mij aan het juiste adres voor


Perinatale kinesitherapie


  • Prenatale oefeningen: hierbij staat de voorbereiding op een natuurlijke bevalling centraal. Dit door het aanleren van ademhalingsoefeningen en perstechniek. Indien de baby in stuitligging ligt, kan deze door middel van specifieke houdingsoefeningen, gestimuleerd worden om spontaan te draaien naar hoofdligging.
  • Postnatale oefeningen: na de bevalling staan de begrippen diastase (uiteenwijken van de rechte buikspieren in een linker- en rechter helft) en bekkenbodemrevalidatie vooral aan bod.


Diastase: aan de hand van verschillende versterkende buikspieroefeningen wordt gestreefd om een natuurlijk korset te bekomen die de rug steunt en bovendien de verslapte buikwand na de bevalling herstelt.

Bekkenbodemoefeningen: deze specifieke oefeningen hebben als doel het eventuele urineverlies na de bevalling te verhelpen en/of te voorkomen.Vaginisme en dyspareunie


Vaginisme is vaginale pijn bij sex (dyspareunie) of gynaecologisch onderzoek als gevolg van te sterk aangespannen bekkenbodemspieren waarbij de vagina en de vaginale opening zich in een krampsituatie bevinden. In deze situatie wordt aangeleerd hoe de bekkenbodemspieren bewust gecontroleerd en ontspannen kunnen worden. Deze therapie is ook heel doeltreffend bij recidiverende vaginale irritatie.Bekkenbodemrevalidatie


  • Herstel- en controleoefeningen van de bekkenbodemspieren worden aangeleerd in geval van urineverlies (incontinentie) tijdens het lopen, springen, niezen, hoesten ....(stressincontinentie) alsook bij ongewilde en overhaaste drang om te plassen (urgeincontinentie).
  • Na een hysterectomie (operatie waarbij de baarmoeder verwijderd wordt) is het ook aangewezen om de bekkenbodem te verstevigen als gevolg van de gewijzigde anatomie en gevoel in het kleine bekken.
  • Bij blaasverzakking (cystocoele), baarmoederverzakking (uterusprolaps) en dikdarmverzakking (rectocoele) bewerkstelligen de bekkenbodemspieroefeningen een correctie evenals herstel na een eventuele bekkenbodemoperatie.


Al deze toch intieme bekkenbodemoefeningen worden met de meeste zorg en respect aangeleerd in een discrete setting.

Kinesitherapie Beata Roberti   -   Karel van Wijnendaelelaan 24, 9830 Sint-Martens-Latem   -   0476.96.14.37